fbpx
 x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

info icon

Tο κατάστημα μας θα μείνει κλειστό από 06/08/22 έως 21/08/22

Οι παραγγελίες που θα γίνουν από 05/08/22, θα εκπληρωθούν μετά τις 22/08/22

courier bike Για αποστολές εντός Ελλάδας, ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά με παραγγελίες άνω των 40€ και χαμηλά μεταφορικά 3,50€ για παραγγελίες έως 40€.
Άμεσα και αξιόπιστα στην πόρτα σας!! porta courier white

refrigerator Τα προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης δεν αποστέλλονται εκτός αττικής

Συμβάλει η κρητική διατροφή στην καλή υγεία και μακροζωία?

Συμβάλει η κρητική διατροφή στην καλή υγεία και μακροζωία?

Η Κρητική διατροφή φημίζεται για την καλή υγεία και μακροζωία. Η κρητική διατροφή περιέχει τρόφιμα με εξαιρετική θρεπτική αξία, όπως εκλεκτά τυριά, παξιμάδια, βότανα, μέλι, ελαιόλαδο, κρασί, αλλαντικά και άλλα πολλά τρόφιμα που κάνουν την διάσημη Κρητική διατροφή.

Σύμφωνα με μελέτες η κρητική διατροφή συμβάλει σε λιγότερους θανάτους από έμφραγμα του μυοκαρδίου, αλλά και από διάφορες μορφές καρκίνου. Η αποτελεσματικότητα της οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα των τροφών σε αντιοξειδωτικά, ω3 λιπαρά, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, που μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος. Επιπλέον πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι η κρητική διατροφή μειώνει από 12% έως 20% τις πιθανότητες για θνησιμότητα από κάποια από τις παραπάνω ασθένειες.

Ένα από τα βασικότερα που έχει η κρητική διατροφή είναι ότι οι τροφές που έτρωγαν είχαν ελάχιστη ή και καθόλου επεξεργασία, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, όσπρια, λαχανικά, χόρτα και αρωματικά φυτά, και ξηροί καρποί, των οποίων την καλλιέργεια ευνοούσε το κλίμα της περιοχής, καταναλώνονταν σε αφθονία και αποτελούσαν τη βάση της κρητικής διατροφής. Καθημερινά κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα σε χαμηλές έως μέτριες ποσότητες. Πουλερικά και ψάρια καταναλώνονταν σε εβδομαδιαία βάση σε μέτριες ποσότητες, ενώ αντίθετα το κόκκινο κρέας καταναλωνόταν μόνο λίγες φορές μέσα στο μήνα. Τη βασική πηγή λίπους στη διατροφή αποτελούσε το ελαιόλαδο, το οποίο χρησιμοποιούνταν τόσο στις σαλάτες, όσο και στην παρασκευή των φαγητών. Ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό της διατροφής της Κρήτης το 1960 ήταν η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως με τη μορφή του κόκκινου κρασιού που συνόδευε τα γεύματα και με την τσικουδια, ένα δυνατό απόσταγμα από τα υπολείμματα των σταφυλιών (στέμφυλα) αφού πατηθούν για να παρασκευαστεί το κρασί.

www.terrataste.gr

facebook page

instagram page 

Πηγή :www.mednutrition.gr

photo by 

 


e-genius.gr ...intelligent web software